Sposób przygotowania:
Racuchy z jabłkami
Białko oddzielić od żółtek.Mleko, żółtka,mąkę, cukier ,sól,cynamon i sodę zmiksować na gładką masę.Ciasto musi mieć konsystencję gęstej śmietany.Dodać ,obrane i utarte na grubych oczkach jabłka.Wymieszać.Ubić białka na sztywną pianę i delikatnie połączyć z ciastem.Smażymy na oleju na złoty kolor i posypujemy cukrem pudrem. Życzę smacznego!
msewka
iwi69
kinga
caroline1983
Natala1210
Doro
misia53
Napewno szybciej się robi...
caroline1983
Dodatek kwasnego mleka (robiłam tez z maslanka czy kefirem) nadaje im lekko kwaskowaty smak. Take racuchy tez sa smaczne ale osobiście wolę drozdżowe.
Alita
Tak misiu masz rację ,te racuszki robi się o wiele szybciej ,ale muszę zapewnić że też są bardzo pulchniutkie i smaczne .
Mirka227
5!
Sarenka
danahana
eli_555
Norbi68
magdusia627