Alita

Alita

Starszy Kucharz
[Przepisów: 14]

Racuchy z jabłkami

  • 15
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Smaczne i szybkie racuszki z jabłkami.

Racuchy z jabłkami

Składniki:

Racuchy z jabłkami

 

  • 2 jajka
  • 1/2 l kwaśnego mleka
  • 3 szklanki mąki
  • 2-3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka sody
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 2 jabłka
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Racuchy z jabłkami
Białko oddzielić od żółtek.Mleko, żółtka,mąkę, cukier ,sól,cynamon i sodę zmiksować na gładką masę.Ciasto musi mieć konsystencję gęstej śmietany.Dodać ,obrane i utarte na grubych oczkach jabłka.Wymieszać.Ubić białka na sztywną pianę i delikatnie połączyć z ciastem.Smażymy na oleju na złoty kolor i posypujemy cukrem pudrem. Życzę smacznego!