Sposób przygotowania:
Racuszki drożdżowe
Na poczatek mleko podgrzać, dodać pokruszone drożdże dokładnie wymieszać. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, połączyć z mlekiem, wsypać mąkę,startą skórkę pomarańczową,
wlać roztopione masło. Wszystkie składniki dokłądnie wymieszać, wyrobić ciasto i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, nabierać łyżką i kłaść na gorący tłuszcz. Łyżkę za każdym razem zamaczać w wodzie by ciasto nie przyklejało się.Smażyć na złocisty kolor. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!:)
wlać roztopione masło. Wszystkie składniki dokłądnie wymieszać, wyrobić ciasto i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, nabierać łyżką i kłaść na gorący tłuszcz. Łyżkę za każdym razem zamaczać w wodzie by ciasto nie przyklejało się.Smażyć na złocisty kolor. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!:)