zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Racuszki dyniowo jabłkowe

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Delikatne racuszki z dynią i jabłkami, doprawione wanilią i cynamonem. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.

Racuszki dyniowo jabłkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuszki dyniowo jabłkowe

 

 

Sposób przygotowania:

Racuszki dyniowo jabłkowe
Jabłka obieram, wycinam gniazda nasienne i razem z dynią ścieram na tarce o średnich oczkach. Przekładam do miski, dodaję jajka, cynamon, cukier, proszek do pieczenia , jogurt i mieszam, na koniec dodaje mąkę , mieszam całość dokładnie.

Na patelni rozgrzewam olej i smażę racuszki z obydwu stron na rumiano, odsączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Jeśli są mało słodkie można oprószyć cukrem pudrem przed podaniem.
Racuszki dyniowo jabłkowe
Jabłka obieram, wycinam gniazda nasienne i razem z dynią ścieram na tarce o średnich oczkach
Racuszki dyniowo jabłkowe
Przekładam do miski, dodaję jajka, cynamon, cukier, proszek do pieczenia , jogurt i mieszam, na koniec dodaje mąkę
Racuszki dyniowo jabłkowe
mieszam całość dokładnie. Na patelni rozgrzewam olej
Racuszki dyniowo jabłkowe
smażę racuszki z obydwu stron na rumiano, odsączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.