Sposób przygotowania:
Racuszki dyniowo jabłkowe
Jabłka obieram, wycinam gniazda nasienne i razem z dynią ścieram na tarce o średnich oczkach. Przekładam do miski, dodaję jajka, cynamon, cukier, proszek do pieczenia , jogurt i mieszam, na koniec dodaje mąkę , mieszam całość dokładnie.
Na patelni rozgrzewam olej i smażę racuszki z obydwu stron na rumiano, odsączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Jeśli są mało słodkie można oprószyć cukrem pudrem przed podaniem.
Na patelni rozgrzewam olej i smażę racuszki z obydwu stron na rumiano, odsączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Jeśli są mało słodkie można oprószyć cukrem pudrem przed podaniem.
anemon
zbysiowa
Dziękuję, polecam, są pyszne :)
mysza75
zbysiowa
Oj tak, warte zrobienia;)