MAGDALENA80

MAGDALENA80

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

racuszki jablkowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

super rowniez na przekaske,dobry sprawdzony przepis mojej tesciowej

racuszki jablkowe

Składniki:

racuszki jablkowe

 

  • 2 szklanki mlaeka
  • 4 dag drozdzy
  • 3 lyzki cukru
  • 3 szklanki maki
  • 2 jajka
  • dobra lyzka roztopionego masla
  • tluszcz do smazenia
  • 2 torebki cukru waniliowego
  • 2 duze jablka slodkie

Sposób przygotowania:

racuszki jablkowe
Do cieplego mleka dodac drozdze i troszke cukru oraz pol szklanki maki,wymieszac i pozostawic do wyrosniecia.Ubic jajka z reszta cukru dodac do rozczynu oraz reszte maki.Raz jeszcze pozostawic do wyrosniecia.Jak podwoi swoja objetosc rozczyn dodac roztopione maslo i cukier waniliowy oraz ztarte na grubych oczkach jablka .Piec na rozgrzanym tluszczu i podawac zaraz po upieczeniu jeszcze cieple.Ja podaje do tego jeszcze mus jablkowy wlasnej roboty.