Sposób przygotowania:
racuszki z jabłkami i rodzynkami
drożdże pokruszyć z cukrem,zalać pół szklanki ciepłego mleka,poczekac aż rozczyn wyrosnie,w tym czasie obrac i pokroic w cienkie plastry jabłka.
Mąkę wsypać do miski,dodac roztrzepane jajko i wyrosnięty rozczyn z drożdży na koniec dodać resztę letniego mleka,wymieszać i dodać do masy rodzynki
Nastepnie masę nakładać na rozgrzaną patelnie(z odrobina oleju)i na każdym kleksie z ciasta(racuszku)ukladac plasterek jabłka,smażyc na zloty kolor z obu stron
SMACZNEGO!!!
Mąkę wsypać do miski,dodac roztrzepane jajko i wyrosnięty rozczyn z drożdży na koniec dodać resztę letniego mleka,wymieszać i dodać do masy rodzynki
Nastepnie masę nakładać na rozgrzaną patelnie(z odrobina oleju)i na każdym kleksie z ciasta(racuszku)ukladac plasterek jabłka,smażyc na zloty kolor z obu stron
SMACZNEGO!!!
Sylwiusiek