Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Racuszki z pieczarkami Remik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Na początek do miski wlać jogurt, dodać szczyptę soli, żółtka, sodę oczyszczoną, oliwę, mąkę i wyrobić dobrzeciasto. Na patelni rozgrzać ma

Racuszki z pieczarkami Remik

Składniki:

Racuszki z pieczarkami Remik

 

Sposób przygotowania:

Racuszki z pieczarkami Remik
Na początek do miski wlać jogurt, dodać szczyptę soli, żółtka, sodę oczyszczoną, oliwę, mąkę i wyrobić dobrzeciasto. Na patelni rozgrzać masło, dodać obraną i posiekaną cebulę i zeszklić na złocisty kolor. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wrzucić do cebuli i smażyć 10 minut. Następnie wystudzić, połączyć z ciastem, dodać sztywno ubitą pianę z białek i delikatnie wszystko wymieszać. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złocisty kolor. Smacznego!:)

Tagi:

jajko jajka