Sposób przygotowania:
Racuszki z truskawką i bananem
Banany obieramy i kroimy w plasterki. Truskawki myjemy, odrywamy szypułki i kroimy na kawałeczki. Do miski wlewamy mleko, dodajemy jaja, cukier waniliowy, mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i dokładnie wszystko mieszamy aby nie było grudek. Następnie dodajemy owoce i delikatnie mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki z obu stron na złoto. Osączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)
![Racuszki z truskawką i bananem Racuszki z truskawką i bananem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuszki-z-truskawka-i-bananem-279162.jpg)
![Racuszki z truskawką i bananem Racuszki z truskawką i bananem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuszki-z-truskawka-i-bananem-279163.jpg)
![Racuszki z truskawką i bananem Racuszki z truskawką i bananem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuszki-z-truskawka-i-bananem-279164.jpg)