Sposób przygotowania:
Rafaello
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia - wymieszać, piec ok 30 min.[ w piekarniku z termoobiegiem 180stopni bez 220 ale trzeba pilnować ciasta bo wiadomo rożne są piekarniki a ciasto nie powinno być za bardzo spieczone nie może zbytnio zbrązowieć powinno mieć zloty kolor lekko brązowawy] Z mleka i mąki ugotować budyń, wsypać cukier i cukier waniliowy. Wystudzić. Utrzeć masło, dodać budyń, sok z cytryny i 1.5 paczki wiórków. Wymieszać. Na wcześniej upieczone ciasto nakładamy krem z wierzchu dla dekoracji posypujemy całość wiórkami (50g) i wstawiamy do lodówki na parę godzin aby krem zgęstniał.
Gość
Gość
zosias
do ulubionych!
trzpiotinka
summer
summer
zosias
Masz rację co do objętości łyżeczek do budyniu-wg mnie to powinny był ŁYŻKI :) Ale poza tymi szczegółami, to ciasto cudo!
smakosz 1988
Dominika.Mika
Magnolia50
julcia12437