Sposób przygotowania:
Rafaello
CIASTO: żółtka oddzielić od białek. Z białek ubić pianę na sztywno, miksując dodać: żółtka, cukier, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia (przesianą przez sitko), na końcu dodać mak. Blaszkę posmarować olejem i oprószyć bułką tartą-wylać na blaszkę ciasto. Piec 30 minut w temp.180 st C. KREM:1 szkl mleka zagotować, w drugiej wymieszać mąkę i zamoczyć wiórki. Gdy mleko będzie się gotować wlać namoczone wiórki i ugotować je tak jak budyń. Ostudzić. Ostudzony biszkopt przeciąć wzdłuż na pół, do 1/2 szkl wody dodać pół olejku cytrynowego i nasączyć połową spód ciasta. Ukręcić miękką margarynę z cukrem pudrem dodając po łyżce budyniu kokosowego. Połowę kremu wyłożyć na spód ciasta, położyć wierzch ciasta, nasączyć go i położyć resztę kremu. ZASMAŻKA:Margarynę rozpuścić na patelni,dodać cukier puder i wiórki. Zasmażyć to na złoty kolor. Przestudzić i wyłożyć je na ciasto. Włożyć na pół godziny do lodówki.