lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Rafaello

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny placek rafaello. Smacznego!

Rafaello

Składniki:

Rafaello

 

  • Ciasto:

 

  • 1 szklanka cukru
  • 5 jajek
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • Masa:

 

 

  • Wierzch :
  • wiórka kokosowe

 

Sposób przygotowania:

Rafaello
Jaka utrzeć z cukrem. Dodać do tego mąkę oraz proszek do pieczenia i bardzo dobrze wymieszać. Biszkopt wlać do formy wysmarowanej tłuszczem lub obłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 30 minut. Mleko i cukier dobrze wymieszać, a następnie zagotować. W następnej kolejności dodać do tego mąkę i bardzo dokładnie wymieszać. Całość jeszcze chwilę gotować, ale uważać żeby się nie przypaliło. Margarynę dobrze zmiksować i połączyć ze zrobioną masą. Upieczony biszkopt przekroić na dwie części i obydwie posmarować grubą warstwą kremu. Jeden biszkopt z masą ułożyć na drugim biszkopcie. Placek posypać z wierzchu wiórkami kokosowymi i ozdobić migdałami.