SUPERPRZEPIS

Rafaello

  • 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3
 Rafaello Więcej zdjęć (3)

Pyszne ciasto do niedzielnej kawusi

Składniki:

Rafaello

 

  • jajka - 4 szt
  • cukier puder -1 szkl
  • mąka -1 szkl
  • proszek do pieczenia -0,5 łyżeczki
  • tłuszcz do formy
  • MASA BUDYNIOWA
  • budyń śmietankowy -2 opak
  • mleko -3 szkl
  • cukier -3 łyżki
  • margaryna lub masło - 1 kost
  • polewa czekoladowa -1 opak

 

Sposób przygotowania:

Rafaello
CIASTO
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksować z cukrem pudrem i jajkami.
Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wylać ciasto.
Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stop.przez 30 minut.
Wyjąć , ostudzić.
Krem
Do rondla wlać 2 szkl mleka, dodać 3 łyżki cukru, zagotować.
Pozostałą szkl mleka, rozrobić z proszkiem budyniowym, wlać na gotujące się mleko, gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia masy budyniowej.
Budyń ostudzić, następnie utrzeć z margaryną.
Na ciasto wyłożyć masę budyniową, na masie zrobić kleksy polewą czekoladową.
 Rafaello
Z przygotowanych składników, zostało przygotowane ciasto
 Rafaello
Ciasto biszkoptowe, wylane do formy, zostało włożone do nagrzanego piekarnika

Tagi:

jajko jajka