Sposób przygotowania:
Rafaello
CIASTO
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksować z cukrem pudrem i jajkami.
Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wylać ciasto.
Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stop.przez 30 minut.
Wyjąć , ostudzić.
Krem
Do rondla wlać 2 szkl mleka, dodać 3 łyżki cukru, zagotować.
Pozostałą szkl mleka, rozrobić z proszkiem budyniowym, wlać na gotujące się mleko, gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia masy budyniowej.
Budyń ostudzić, następnie utrzeć z margaryną.
Na ciasto wyłożyć masę budyniową, na masie zrobić kleksy polewą czekoladową.
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksować z cukrem pudrem i jajkami.
Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wylać ciasto.
Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stop.przez 30 minut.
Wyjąć , ostudzić.
Krem
Do rondla wlać 2 szkl mleka, dodać 3 łyżki cukru, zagotować.
Pozostałą szkl mleka, rozrobić z proszkiem budyniowym, wlać na gotujące się mleko, gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia masy budyniowej.
Budyń ostudzić, następnie utrzeć z margaryną.
Na ciasto wyłożyć masę budyniową, na masie zrobić kleksy polewą czekoladową.
gosia56
Danusia19671