carmen1051

carmen1051

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 115]

Rafaello 5

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczne ciasto. Palce lizać!

Rafaello 5

Składniki:

Rafaello 5

 

  • 3 duże paczki krakersów
  • 1.5 szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 żółtka
  • 1 kostka margaryny
  • 2 paczki wiórek kokosowych
  • 1 paczka rodzynek
  • 1 litr mleka
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Rafaello 5
Obie mąki rozrobic w 1 szklance mleka, 3 szklanki mleka zagotować, dodać cukier z cukrem waniliowym, dodać rozbitą mąkę i ugotowac masę. Do przestygniętej masy dodać żółtka i pozostawic do całkowitego przestygnięcia. Po wystygnięciu dodac masło i miksować. Nastepnie dodac margarynę i zmiksować na puszystą masę. Następnie dodać wiórki, rodzynki. Na blaszkę wyłożyć krakersy, położyć masę i znów krakersy, masę i na wierzch ostatnia porcje krakersów. Polać polewą i wstawić do lodówki na ok 2 godziny.