Sposób przygotowania:
Rafaello bez pieczenia
Krem budyniowy: Połowę mleka wlewam do rondelka i doprowadzam do zagotowania. Resztę mleka mieszam z cukrem, cukrem waniliowym i mąką pszenną i ziemniaczaną. Do gotującego się mleka wlewam sporządzoną mieszaninę i cały czas mieszając gotuję na niewielkim ogniu do zgęstnienia. Miękkie masło ucieram za pomocą miksera na puch. Do utartego masła dodaję po łyżce zimny budyń i dalej miksuję. Na koniec wsypuję wiórki kokosowe i 50 g startej czekolady. Masę dzielę na 3 równe części. W formie układam warstwę herbatników. Wykładam 1/3 części kremu, przykrywam kolejną warstwą ciastek. Po czym smaruję kolejną 1/3 części kremu, wykładam herbatniki i ostatnią część kremu. Wierzch posypuję resztą (50 g) startej czekolady i połową szklanki wiórków kokosowych. Wstawiam do lodówki na kilka godzin do schłodzenia.