mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Rafaello bez pieczenia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo smaczne ciasto kokosowe na herbatnikach, z pysznym kremem, proste do przygotowania i godne polecenia :)

Rafaello bez pieczenia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rafaello bez pieczenia

 

  • [blacha o wymiarach 25 cm na 30 cm]

 

 

Sposób przygotowania:

Rafaello bez pieczenia
Krem budyniowy: Połowę mleka wlewam do rondelka i doprowadzam do zagotowania. Resztę mleka mieszam z cukrem, cukrem waniliowym i mąką pszenną i ziemniaczaną. Do gotującego się mleka wlewam sporządzoną mieszaninę i cały czas mieszając gotuję na niewielkim ogniu do zgęstnienia. Miękkie masło ucieram za pomocą miksera na puch. Do utartego masła dodaję po łyżce zimny budyń i dalej miksuję. Na koniec wsypuję wiórki kokosowe i 50 g startej czekolady. Masę dzielę na 3 równe części. W formie układam warstwę herbatników. Wykładam 1/3 części kremu, przykrywam kolejną warstwą ciastek. Po czym smaruję kolejną 1/3 części kremu, wykładam herbatniki i ostatnią część kremu. Wierzch posypuję resztą (50 g) startej czekolady i połową szklanki wiórków kokosowych. Wstawiam do lodówki na kilka godzin do schłodzenia.
Rafaello bez pieczenia
Etap 1 Spód formy wykładam herbatnikami lub krakersami
Rafaello bez pieczenia
Etap 2 Miękkie masło ucieram mikserem na puch
Rafaello bez pieczenia
Etap 3 Do masy dodaję na koniec wiórki kokosowe i startą czekoladę
Rafaello bez pieczenia
Etap 4 W formie układam warstwowo ciastka na przemian z masą

Tagi:

czekolada