Sposób przygotowania:
Rafaello bez pieczenia 4
W pół szklance mleka zmiksować żółtka,mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną.Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym wlać mleko z żółtkami i mąkami i ugotować budyń.Masę cały czas mieszamy żeby nie przypalić.Budyń nakryć folią spożywczą i ostudzić.Do zimnego budyniu dodać miękką margarynę i dokładnie zmiksować.Do kremu dodać 1,5 szklanki kokosu i wymieszać.Krem podzielić na trzy części. Blaszkę o wymiarach 24*34 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Ułożyć warstwę krakersów,pierwszą część kremu,drugą warstwę krakersów,drugą część kremu,krakersy i na górze rozsmarować trzecią warstwę kremu. Pół szklanki kokosu uprażyć na suchej patelni i posypać po wierzchu. Ciasto odłożyć w chłodne miejsce.Najlepiej smakuje na drugi dzień gdy krakersy zmiękną.
Malgosia*Ieper
alaaa
to zrób na innych wypróbowanych które Ci smakują :)
edytaha
alaaa
proszę bardzo :)