alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Rafaello bez pieczenia 4

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Bardzo smaczne ciasto.Dla tych co lubią kokos,polecam.

Rafaello bez pieczenia 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rafaello bez pieczenia 4

 

Sposób przygotowania:

Rafaello bez pieczenia 4
W pół szklance mleka zmiksować żółtka,mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną.Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym wlać mleko z żółtkami i mąkami i ugotować budyń.Masę cały czas mieszamy żeby nie przypalić.Budyń nakryć folią spożywczą i ostudzić.Do zimnego budyniu dodać miękką margarynę i dokładnie zmiksować.Do kremu dodać 1,5 szklanki kokosu i wymieszać.Krem podzielić na trzy części. Blaszkę o wymiarach 24*34 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Ułożyć warstwę krakersów,pierwszą część kremu,drugą warstwę krakersów,drugą część kremu,krakersy i na górze rozsmarować trzecią warstwę kremu. Pół szklanki kokosu uprażyć na suchej patelni i posypać po wierzchu. Ciasto odłożyć w chłodne miejsce.Najlepiej smakuje na drugi dzień gdy krakersy zmiękną.
Rafaello bez pieczenia 4
do kremu budyniowego dodać kokos i wymieszać
Rafaello bez pieczenia 4
na blasze wyłożonej papierem ułożyć krakersy
Rafaello bez pieczenia 4
na krakersach rozsmarować część kremu i znowu krakersy
Rafaello bez pieczenia 4
na suchej patelni uprażyć kokos i posypać