Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Rafaello na dużą blachę

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Biszkopt z delikatną czekoladowo-śmietanowo-kokosową masą na dużej blaszce.

Rafaello na dużą blachę

Składniki:

Rafaello na dużą blachę

 

Sposób przygotowania:

Rafaello na dużą blachę
Biszkopt umieścić w blaszce. W kąpieli wodnej rozpuścić połamane na mniejsze kawałki czekolady, przestudzić je. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać do nich Śnieżki i chwilę jeszcze razem ubijać. Dodać do tego roztopioną czekoladę i wiórki kokosowe, bardzo dokładnie wymieszać. Masę wylać na biszkopt i wyrównać powierzchnię. Ciasto schłodzić w lodówce.