Sposób przygotowania:
Rafaello z adwokatem
BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier. Ubić na sztywno. Następnie dodać żółtka i ubić na małych obrotach. Później dodać przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Utrzeć łyżką. Przelać na brytfannę wysmarowaną masłem i piec ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu wyjąć, ostudzić, przeciąć wzdłuż na pół. MASA: Większą część mleka zagotować. W mniejszej rozmącić mąki i żółtka oraz cukier wanilinowy. Gdy mleko się zagotuje wlać rozmącone składniki. Budyń odstawić do ostudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po trochu budyniu. Na koniec wlać adwokata. Utrzeć wszystko mikserem. Biszkopta (dolną i górną część namoczyć ponczem). PONCZ: wodę i spirytus wymieszać, dodać cukier wanilinowy. Dolną część biszkopta wysmarować dżemem. Polać po nim połowę masy, przykryć drugą połową biszkopta. Wyłożyć resztę masy. Migdały uprażyć na margarynie i cukrze. Zimne wyłożyć na placek. Wstawić do lodówki jeszcze na 2 godziny.