Sposób przygotowania:
Rafaello z ajerkoniakiem
1. Białka ubić na sztywno, dosypując stopniowo cukier. Następnie dodawać po jednym żółtku, oraz mąkę przesianą z proszkiem. Na koniec dodać olej. Całość delikatnie wymieszać szpatułką, wylać na przygotowaną blaszkę o wym. 23x33cm. Piec ok. 25-30min w temp. 180st. Ostudzić, następnie skroić z wierzchu blat o gr. 1/3 całego ciasta i pokruszyć do miseczki. 2. Czekoladę połamać na kawałki, dodać 3 łyżki śmietany i stopić na parze. Pozostałą śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając śnieżki oraz śmietan-fix. Powoli dolewać zimną stopioną czekoladę oraz likier jajeczny. Dodać połowę płatków migdałowych oraz wiórków kokosowych. Na koniec dodać pokruszony biszkopt. Gotową masę wyłożyć na ciasto, oprószyć resztą wiórków kokosowych oraz płatków migdałowych.Przechowywać w lodówce.
KasiaJulcia
czekoladka_m