aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Rafaello z malinami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Rewelacyjny smak, rewelacyjny wypiek! Polecam ciasto na każdą okazję jest świetne, miękkie i puszyste!

Rafaello z malinami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rafaello z malinami

 

  • Ciasto jasne:
  • 8 jaj
  • 8 łyżek mąki
  • 8 łyżek cukru
  • 2 łyżki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oleju
  • Warstwa kokosowa:
  • 2 śnieżki
  • 1 biała czekolada
  • 20 dag malin
  • 20 dag kokosu
  • ¼ szkl wrzątku
  • 2 łyżki żelatyny
  • Cukier puder do smaku
  • Dodatkowo:
  • Polewa

 

Sposób przygotowania:

Rafaello z malinami
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy. Na końcu wlewamy żółtka- mieszamy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i olej. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Studzimy i przekrawamy na 2 części. Warstwa kokosowa: Śnieżki przyrządzamy jak napisane na opakowaniu, pod koniec wsypujemy cukier, zimną roztopioną czekoladę, wiórki kokosowe, letnią żelatynę. Mieszamy. Biszkopt przekładamy masą, wbijamy w nią maliny i wyrównujemy łyżką. Ciasto dekorujemy polewą. 
Rafaello z malinami
Przygotowujemy biszkopt z podanych składników.
Rafaello z malinami
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Rafaello z malinami
Do ubitej śnieżki dodajemy kokos i czekoladę.
Rafaello z malinami
Do masy wbijamy maliny i rozsmarowujemy lekko łyżką!