Sposób przygotowania:
Rafaello z toffi
Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę, dodawać cukier, ubić na sztywno. Później dodawać po 1 żółtku, cały czas ubijając. Następnie wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszać delikatnie szpatułką.Na koniec dodać olej. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 20 min. w temp. 180 st.
Masło utrzeć na puszystą masę, dodawać po łyżce masy toffi cały czas ucierając.
Śmietanę ubić, dodać śnieżki, później startą białą czekoladę, cały czas miksując.
Następnie wsypać kokos, wlać adwokat i na końcu śmietan fixy, cały czas miksować.
Przełożenie:
biszkopt
masa toffi
krakersy
dżem
masa
krakersy
dżem
masa
Posypać kokosem i czekoladą, włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc.
Masło utrzeć na puszystą masę, dodawać po łyżce masy toffi cały czas ucierając.
Śmietanę ubić, dodać śnieżki, później startą białą czekoladę, cały czas miksując.
Następnie wsypać kokos, wlać adwokat i na końcu śmietan fixy, cały czas miksować.
Przełożenie:
biszkopt
masa toffi
krakersy
dżem
masa
krakersy
dżem
masa
Posypać kokosem i czekoladą, włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc.