mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Ragout z kaczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyjątkowo smaczny ragout w innym wydaniu

Ragout z kaczki

Składniki:

Ragout z kaczki

 

Sposób przygotowania:

Ragout z kaczki
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Kaczkę wyluzować z kostek, mięso pokroić na małe kawałeczki. Doprawić solą i pieprzem. W brytfannie rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i czosnek, dodać mięso z kaczki, jałowiec i goździki. Wszystkie składniki podsmażyć, dodać ocet. Przykryć, dusić 2godziny. Wyjąć kawałki mięsa i odstawić w ciepłe miejsce. Wątróbkę drobno pokroić. Sos z duszenia przecedzić, dodać filet z sardeli, kapary i wątróbkę. Zagotować, zmiksować. Doprawić solą i pieprzem. Mięso wrzucić do sosu, wymieszać i podawać.

Tagi:

kapary kaczka