kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Ragout z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wspaniałe i pożywne danie z makaronem i kaparami

Ragout z indyka

Składniki:

Ragout z indyka

 

  • 40 dkg piersi z indyka
  • 2 małe cebule
  • 12 dkg marchewki
  • 40 dkg makaronu rurki
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 łyżeczka rosołu
  • 1 słoik kaparów
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz cayenne
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Ragout z indyka
Gotujemy makaron. Mięso kroimy w kostkę i smażymy na oleju razem z posiekaną cebulą.Dodajemy sól i pieprz, marchewkę pokrojona w kostkę i podsmażamy razem.Przecieramy pomidory i dodajemy do mięsa razem z 200 ml zalewy.Zagotowujemy.Dodajemy rosół i gotujemy jeszcze 5 minut.Wrzucamy kapary i posiekaną natkę. Przyprawiamy solą i pieprzem.Podajemy na gorąco udekorowane natką pietruszki. Smacznego!