Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Ragout z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne danie tak na obiad jak i ciepłą kolację.

Ragout z makaronem

Składniki:

Ragout z makaronem

 

  • 25dag.makaronu,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 słoiczek marynowanych pieczarek,
  • 20dag.pikantnej wędzonej kiełbasy,
  • 1i1\2szkl.bulionu,
  • 10dag.śmietany kremówki,
  • 2 małe pomidory,
  • 1 cebula,
  • 4 łyżki masła lub margaryny,
  • 2-3łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 2 łyżki mąki,
  • 1 łyżka oleju,
  • sól i biały pieprz

 

Sposób przygotowania:

Ragout z makaronem
Makaron ugotować w osolonej wodzie.Cebulę pokroić w kostkę,pomidory sparzyć,obrać ze skórki,miąższ pokroić.Pieczarki i kukurydzę osączyć z zalewy,kiełbasę pokroić w plasterki.Na oleju zeszklić cebulę,dodać kiełbasę i smażyć ok.3min.Dołożyć koncentrat,oprószyć mąką,wymieszać i jeszcze chwilę smażyć.Następnie podlać rosołem i śmietaną,zagotować i mieszając dodać pomidory i kukurydzę,gotować na małym ogniu ok.5min,doprawić.Na patelni rozgrzać masło lub margarynę podsmażyć na nim pokrojone w plasterki pieczarki,doprawić solą i białym pieprzem,wymieszać pieczarki z makaronem i polać sosem z resztą składników.