marta20002717

marta20002717

Kucharz
[Przepisów: 12]

Ratatouille z bakłażanami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Można podawać na gorąco do pieczeni , smażonego drobiu,duszonej ryby lub omletów albo ostudzoną jako przystawkę

Ratatouille z bakłażanami

Składniki:

Ratatouille z bakłażanami

 

 

Sposób przygotowania:

Ratatouille z bakłażanami
Rozdrobnić warzywa- pokroić: -cukinie i baklażany w plasterki -cebulę w drobną kostkę -paprykę w paski -pomidory - sparzyć,obrać ze skórki, usunąć nasiona i pokroić w cząstki. Rozetrzeć czosnek. Obsmażyć na oliwie baklażany i cukinie,dodać pozostale warzywa dusić ok.30 min dodać ziola,calość  wymieszać,przyprawić. Smacznego:)