Sposób przygotowania:
ratatujWarzywa umyć i osączyć. Bakłażan pokrój w plastry, oprósz solą, pozostaw na 15 minut, opłucz, osusz papierowym ręcznikiem i wraz z cukinią pokrój dość dużą w kostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Pomidory sparz ale nie koniecznie, obierz, pokrój na cząstki . Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Cebulę obsmaż na oliwie lub oleju , dodaj paprykę, a następnie cukinię, pomidory i bakłażan.Następnie Składniki po kolei wkładaj do garnka i Duś (10–15 minut). Całość przypraw solą, pieprzem, oregano i ziołami prowansalskimi . Można także na koniec dodać starty ząbek czosnku.potrawę podajemy na gorąco zaraz po przyrządzeniu lub odgrzaną najlepiej z bułka paryska. SMACZNEGO!!!
misia53
Kajoza