Sposób przygotowania:
Ratatuj
Umyć wszystkie warzywa. Pokroić w kostkę cukinię oraz czerwoną paprykę. Obrać 1 cebulę, 2 pomidory i pokroić również w kostkę. Obrać i umyć 6 ziemniaków i pokroić je w cienkie talarki. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach 20dag żółtego sera. 40dag mięsa mielonego należy smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. Następnie dołożyć do tego cebulę i zeszklić ją na złoto. Dołożyć do tego pokrojone pomidory, czerwoną paprykę i cukinię. Smażyć to wszystko przez około 5 minut. Do miseczki wsypać 1 pomysł na ratatuj z dodatkiem 1 szklanki wody, wymieszać i wlać to do naszych składników, które się smażą na patelni. Poczekać aż się zagotuje, gotować przez około 1-2 minuty. Następnie zdjąć z ognia. Naczynie żaroodporne nasmarować margaryną, na spód naczynia oraz na jej boki ułożyć pokrojone w talarki ziemniaki. Tak aby naczynie było nimi wyłożone. Na ziemniaki wlać nasze składniki, które się gotowały, a na górę ułożyć kilka talarków ziemniaków. Posypać całość startym żółtym serem, tak aby wszystko było nim przykryte. Naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika, na 180stopni, piec przez około 35 minut tak, aby ziemniaki były miękkie.