Sposób przygotowania:
Ratatuj Eli z mięsem i makaronem
Papryki umyć,usunąć szypółki,nasiona i miąższ pokroić.Z cukini odciąć końcówki.Umyć cukinię i pokroić w kostkę.Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki.Pokroić pomidory i cebulę w ćwierć krążki.Czosnek przecisnąć przez praskę.Na patelni rozgrzać olej,dodać mięso i przesmażyć.Do mięsa dodać cebulę,czosnek,paprykę,cukinię,wymieszać i smażyć około 5 minut.Ratatuj wymieszać z 200 ml zimnej wody,wlać do mięsa z warzywami i po zagotowaniu dusić około 1 minuty.Do całości dodać pomidory i wymieszać.Kostkę rosołową rozpuścić w 250 ml wrzącej wody.Na dno żaroodpornego naczynia położyć gniazdka makaronowe (suche) i wyłożyć rataruj z mięsem i zalać rosołkiem.Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Ratatuj posypać serem i zapiekać około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.
ojtamara