Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Ratatuj sposób na resztki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przed weekendowe sprzątanie lodówki przyda się każdemu.

Ratatuj sposób na resztki. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ratatuj sposób na resztki.

 

  • 2 cukinie
  • marchewka
  • 2 cebule
  • 4 pomidory
  • seler
  • pietruszka
  • por
  • kilka gałązek selera
  • kilka wierzchnich liści kapusty
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 listki laurowe
  • papryka
  • 4 kulki ziela angielskiego
  • łyżeczka papryki chili
  • sól do smaku
  • 2 łyżki majeranku
  • 300 g resztek wędlin
  • woda

Sposób przygotowania:

Ratatuj sposób na resztki.
Cukinię, papryką, marchewkę i inne twarde warzywa jakie dodajemy kroimy w kostkę, cebulę w piórka, a kapustę szatkujemy. Wkładamy do garnka, dodajemy liść laurowy i ziele, lekko solimy i zalewamy wodą. Gotujemy aż warzywa zmiękną . Pomidory zalewamy wrzątkiem i obieramy ze skóry, kroimy w kostkę. dorzucamy do garnka 30 min później niż cukinię i resztę. Gdy warzywa są miękkie rozgniatamy je tłuczkiem do ziemniaków, dodajemy resztę składników i pokrojoną wędlinę. Gotujemy z wędliną jakieś 5 minut doprawiamy ostatecznie i gotowe.
Ratatuj sposób na resztki.
Cukinia, marchew, pomidory...i co tam jeszcze nam się podoba. Wszystko się nadaje.
Ratatuj sposób na resztki.
Cukinię kroimy w dość drobną kostkę, taka nam się szybko rozgotuje.
Ratatuj sposób na resztki.
Warzywa wrzucamy do garnka, wsypujemy paprykę i zalewamy wodą.
Ratatuj sposób na resztki.
Resztki kiełbas, mięsa i to co ja najbardziej lubię w tej potrawie...cienka parówka.