Sposób przygotowania:
Rawioli - kurczak, cukinia, papryka, szpinak
FARSZ : Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną w drobną kosteczkę pierś z kurczaka, paprykę i posiekany szpinak oraz startą na drobnych oczkach cukinię. Wszystko chwilę smażyć i doprawić solą i pierpzem a potem farsz schłodzić. CIASTO : Z mąki, jajek i pozostałych składników zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto cienko wałkować ( najlepiej jak ma się maszynkę do makaronu ale ja musiałam użyć po prostu wałka ). Jeden płat ciasta rozłożyć na tacy do robienia ravioli, zrobić lekkie wgłębienia i w każe kłaść małe porcje farszu. Rozmąconym jajkiem posmarować miejsca złączeń i położyć drugi płat ciasta. Następnie za pomocą wałka do ciasta wałkować po tacy do ravioli do momentu aż będziemy mieli każde ravioli odcięte. Nadmiar ciasta zdjąć i delikatnie wyjąć każde ravioli z tacy po cyzm ułożyć na talerzu wypukłą częśćią do góry. Ravioli gotwać we wrzącej, osolonej wodzie kilka minut od wypłynięcia. Ravioli mozna podać polane masłem lub z czerwonych barszczem.