luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Rawioli z pieczarkami w sosie Łowicz

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Rawioli z lekko urozmaiconym sosem do spaghetti

Rawioli z pieczarkami w sosie Łowicz

Składniki:

Rawioli z pieczarkami w sosie Łowicz

 

  • na ciasto
  • 700 g mąki
  • 500 ml wrzątku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli

 

 

  • sos "Łowicz spaghetti"
  • 1 łyżka przysmażonych pieczarek z cebulką od nadzienia.

 

 

Sposób przygotowania:

Rawioli z pieczarkami w sosie Łowicz
Mąkę wymieszać z olejem i solą, zalać wrzątkiem, wymieszać łyżką po czym zagnieść ciasto.Pieczarki i cebulę drobno posiekać np przy pomocy rozdrabniacza lub robota.Wrzucić na rozgrzany olej i przysmażyć oraz odparować. Odłożyć łyżkę pieczarek do sosu. Resztę wymieszać z bułką tartą i żółtkiem, doprawić solą pieprzem i sosem chili z limonką.Ciasto wałkować cienko, zaznaczyć sobie kratkę o boku 5x5 lekko nożem lub patyczkiem, nakładać łyżeczką małe porcyjki nadzienia, pomiędzy nadzieniem pędzelkiem posmarować rozmąconym białkiem i przykryć dokładnie dociskając pomiędzy porcjami nadzienia, pokroić w kwadraty radełkiem lub nożem.Ugotować w osolonym wrzątku. Sos Łowicz - spaghetti wymieszać z przysmażonymi pieczarkami i podgrzać na gorąco.. Polewać rawiolki sosem podawać na gorąco.

Tagi:

ciasto sosy tarta