Sposób przygotowania:
rawiolki z pieczarkami
Cebulę obrac i drobno posiekac, pieczarki oczyścic i drobno posiekac lub zetrzec na tartce, podsmażyc pieczarki z cebulą, wystudzic i dodac natkę pietruszki, bułkę tartą i żółtko z 1 jaja, doprawic solą i pieprzem do smaku.
Mąkę przesianą wysyac na stolnicę, wbic 1 jajo, powoli zarabiac ciasto i po troszku dolewac wodę i zagniatac, ciasto musi byc luźne, rozwałkowac ciasto , wycinac kułeczka szklaneczką lib foremką, na wycięte krążki nakładac farsz i przykryc drugim kułeczkiem i zlepic brzegi aby farsz nie wypadł.
Gotowe rawioliki gotowac kilka minut w osolonej wodzie i wyjmowac łyżką cedzakową.
Mąkę przesianą wysyac na stolnicę, wbic 1 jajo, powoli zarabiac ciasto i po troszku dolewac wodę i zagniatac, ciasto musi byc luźne, rozwałkowac ciasto , wycinac kułeczka szklaneczką lib foremką, na wycięte krążki nakładac farsz i przykryc drugim kułeczkiem i zlepic brzegi aby farsz nie wypadł.
Gotowe rawioliki gotowac kilka minut w osolonej wodzie i wyjmowac łyżką cedzakową.