tysia874

tysia874

Szef Kuchni
[Przepisów: 41]

rawiolki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

smaczne niby pierożki mogą byc dodatkiem do czerwonego barszczu

rawiolki z pieczarkami

Składniki:

rawiolki z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

rawiolki z pieczarkami
Cebulę obrac i drobno posiekac, pieczarki oczyścic i drobno posiekac lub zetrzec na tartce, podsmażyc pieczarki z cebulą, wystudzic i dodac natkę pietruszki, bułkę tartą i żółtko z 1 jaja, doprawic solą i pieprzem do smaku.
Mąkę przesianą wysyac na stolnicę, wbic 1 jajo, powoli zarabiac ciasto i po troszku dolewac wodę i zagniatac, ciasto musi byc luźne, rozwałkowac ciasto , wycinac kułeczka szklaneczką lib foremką, na wycięte krążki nakładac farsz i przykryc drugim kułeczkiem i zlepic brzegi aby farsz nie wypadł.
Gotowe rawioliki gotowac kilka minut w osolonej wodzie i wyjmowac łyżką cedzakową.

Tagi:

tarta