Sposób przygotowania:
Razowe bułki z dynią, słonecznikiem
Do miski przesiać mąki. Dodać drożdże oraz sól. Wymieszać. Wsypać słonecznik oraz pestki dyni. Dodać miód i oliwę. Wymieszać. Stopniowo wlewać wodę i wyrabiać ciasto aż będzie elastyczne i będzie odchodzić od ręki. Odstawić na 1,5 godziny pod przykryciem do wyrośnięcia. Powinno podwoić swoją objętość. Wyrośnięte ciasto ponownie wyrobić i rozwałkować na placek o grubości około 1,5 cm. Kubkiem wykroić krążki. Krążki uformować w bułeczkę. Kłaść na blachę wyłożoną papierem. Zwilżyć wodą górę bułeczki i posypać pestkami dyni. Piec w 200 st 20 minut. Potem wyłączyć piekarnik i bułeczki zostawić na około 5 minut. Wyjąć ostudzić. Smacznego!
misia5
monikaT83
edytaha
monikaT83
edytaha
Chętnie wyrwałabym się na Twoje bułeczki, gdyby tylko czas mi na to pozwolił :)
monikaT83