superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Razowe naleśniki z grilla ze szparagami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Takie naleśniki mogą być dodatkiem do mięsnych dań grillowych

Razowe naleśniki z grilla ze szparagami

Składniki:

Razowe naleśniki z grilla ze szparagami

 

  • 9 szt szparagi białe,
  • 0,5 szklanki mąka razowa,
  • 1/3 szklanki mleko 2 %,
  • 1 szczypta Sól,
  • 2 łyżeczki pesto Genovese,
  • 1 łyżka ser Grangusto,
  • 1 szt jajko

 

 

 

Sposób przygotowania:

Razowe naleśniki z grilla ze szparagami
Przygotowujemy ciasto do naleśników. Mieszamy mąkę, mleko, pesto i doprawiamy solą.Wbijamy jajko. Ciasto powinno przypominać konsystencję gęstej śmietany. Szparagi gotujemy na parze . Na usmażone naleśniki układamy po 3 szparagi i zawijamy. Układamy na rozgrzanej patelni grillowej i smażymy z każdej strony. Układamy na talerzyku i od razu posypujemy serem.