Sposób przygotowania:
Regaty na Zatoce Meksykańskiej
Mięso lekko rozbić tłuczkiem, pokroić w paski, posypać marynatą WRAPS FAJITAS CHILLI DELECTA, dodać 1 łyżkę oleju, wymieszać, odstawić do lodówki na przynajmniej 15 min.. Papryki pokroić w paski, cebulki w krążki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło lub olej, na bardzo gorący tłuszcz wrzucić mięso, obsmażyć ze wszystkich stron. Gdy będzie zrumienione dodać cebulę, smażyć z mięsem aż będzie szklista, nastepnie dodać papryki, pomidory i koncentrat. Wymieszać, podlać ok. 1/2-1 szkl. wody i dusić pod przykryciem 10 min. Na koniec dodać kukurydzę i ew. doprawić danie solą. Ryż opłukać dokładnie, zalać 2,5 szkl. wody, dodać 1 łyżeczkę soli, gotować aż ryż będzie miękki i wchłonie całą wodę. Małe kieliszki wysmarować od środka masłem, nałożyć do pełna gorący ryż, ugnieść łyżeczką. Przyłożyć wierzchem do powierzchni talerza i podnieść naczynko - na talerzu powinien zostać kopczyk ryżu. Ustawić po 3 takie kopczyki na każdym talerzu, dookoła nałożyć mięso z warzywami. Na ryżu ułożyć po listku bazylii. Podana ilość składników wystarczy na 3-4 porcje