Sposób przygotowania:
Remanent przed urlopem
Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w zgrabną kosteczkę. Warzywa oczyścić, umyć i pokroić w miarę jednakowe kawałki.
W rondelku rozgrzać olej, wrzucić kawałki mięsa i obsmażyć, pod koniec dodać cebulkę, a po chwili rozdrobniony czosnek.
Chwilkę smażyć, następnie podlać wrzątkiem, dorzucić kostkę bulionową, przykryć i dusić, aż mięso będzie prawie miękkie.
Dodać pokrojone warzywa, doprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i tymiankiem. W razie potrzeby uzupełniać odparowujący sos.
Kiedy warzywa zmiękną, zagęścić sos mąką rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody.
W rondelku rozgrzać olej, wrzucić kawałki mięsa i obsmażyć, pod koniec dodać cebulkę, a po chwili rozdrobniony czosnek.
Chwilkę smażyć, następnie podlać wrzątkiem, dorzucić kostkę bulionową, przykryć i dusić, aż mięso będzie prawie miękkie.
Dodać pokrojone warzywa, doprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i tymiankiem. W razie potrzeby uzupełniać odparowujący sos.
Kiedy warzywa zmiękną, zagęścić sos mąką rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody.
Netka