Sposób przygotowania:
Reniferki muffinkowe
CIASTO: margarynę rozpuścić i zostawić do przestudzenia. W osobnej misce lub garnku wymieszać mleko, jogurt, żółtko i jajko. Dolać margarynę. W innej mice wymieszać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Płynne składniki wlać do sypkich, wymieszać łyżką. Przygotowane ciasto przełożyć do przygotowanych papilotek. Piec w 180 st. ok. 25-30 minut. Po tym czasie wyjąć i ostudzić.
MASA: szklankę mleka zagotować, w mniejszej rozmącić mąki, proszek do pieczenia i budyń w proszku. Wlać do gotującego się mleka. Mieszać i gotować aż się zagotuje. Ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem i dodawać po trochu budyniu. Budyń przekładać na muffinki, tworząc kopce. Na każdy kopiec położyć 1 biszkopta okrągłego, nad nim ułożyć twa lentinki tworząc oczka, obok dwa precelki, układając "rogi". Na każdy biszkopt masą "nakleić" draża formując nos. Tak przygotowane reniferki można już zajadać.