Sposób przygotowania:
Babeczki muffinkowe z bitą śmietaną
Wszystkie składniki łączymy za pomocą robota. Lekko wyrabiamy ręcznie, a następnie chłodzimy w lodówce przez 30 minut.
Gdy minie czas chłodzenia ,wyciagamy ciasto na stolnice, wałkujemy i wypełniamy formę muffinkową kształtujac brzegi. Gotowe babeczki nakłuwamy lekko widelcem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 * C i pieczemy 15 minut.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i gotową ozdabiamy babeczki. Na każdą kładziemy jeżyny lub dowolny mały owoc.
Gdy minie czas chłodzenia ,wyciagamy ciasto na stolnice, wałkujemy i wypełniamy formę muffinkową kształtujac brzegi. Gotowe babeczki nakłuwamy lekko widelcem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 * C i pieczemy 15 minut.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i gotową ozdabiamy babeczki. Na każdą kładziemy jeżyny lub dowolny mały owoc.
anula250