Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Riczet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Oryginalna nazwa dla oryginalnego dania

Riczet

Składniki:

Riczet

 

  • 4 porcje:
  • 35 dag „nakrapianej” fasoli
  • 2 cebule
  • 15 dag jęczmiennej kaszy perłowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 dag wędzonego mięsa
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki w proszku
  • 2 łyżki stołowe oleju
  • Sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Riczet
Fasolę namoczyć dzień wcześniej. Cebulę drobno pokroić i smazyć na rozgrzanym oleju, dodac rozdrobniony czosnek i paprykę w proszku, włożyć fasolę, kaszę perłową i wędzone mięso, wlać tyle wody, by przykryć mięso, gotowac około pół godziny, dosolić według potrzeby.