Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Risi-bisi

  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 329

Opłukany ryż ugotować w rosole na sypko, włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem.

Risi-bisi

Składniki:

Risi-bisi

 

  • 1,5 szkl ryżu
  • 3 szkl rosołu z kostki
  • 1 szkl groszku konserwowego
  • 2 łyzki masła
  • sól
  • cukier
  • 15 dag sera zółtego

Sposób przygotowania:

Risi-bisi
Opłukany ryż ugotować w rosole na sypko, włożyć do formy wysmarowanej tłuszczem. Boki formy i spód wyłożyć ryżem a do srodka włożyć groszek z masłem przyprawiony do smaku. Wstawić do piekarnika i zapiec. Wyłozyć ryż na ogrzany półmisek, posypac tartym serem.

Tagi:

ryż sery ser