misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Risotto musztardowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

To coś dla miłośników bardziej wyrafinowanej i pikantnej, ale nie nadmiernie kosztownej kuchni..

Risotto musztardowe

Składniki:

Risotto musztardowe

 

  • 40 dag ryżu
  • 1 duża cebula
  • 10 dag masła
  • 1 i1/4 l rosołu z kostki
  • 1 kieliszek brandy
  • 1 duża łyżka musztardy
  • 3 łyżki startego sera
  • ewentualnie sól

 

Sposób przygotowania:

Risotto musztardowe
Cebule drobno pokroić i udusić na maśle (5dag). Wsypać ryż i mieszać, aż całkowicie wchłonie on tłuszcz. Dodać brandy, a następnie po szklance wlewać gorący rosół. Po 20 minutach dodać musztardę rozrobioną w rosole i dobrze wymieszać, dodać resztę masła i ser. Przed podaniem zostawić pod przykryciem przez 5 minut.