Sposób przygotowania:
Risotto z kurkami, dynią i cielęciną
Cielęcinę pokroić w kostkę (lub wedle uznania), doprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką i odstawić na czas przygotowania cebuli.
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju, a następnie dodać mięso i chwilę podsmażyć. Kiedy pory w mięsie będą zamknięte, wsypać ryż i smażyć, a kiedy stanie się lekko przeźroczysty- wlać wino, które należy odparować.
Do ryżu wlewać po 2 chochelki uprzednio przygotowanego gorącego bulionu, a kiedy ryż wchłonie cały płyn wlać następną porcję bulionu- postępować tak, aż do wyczerpania się bulionu.
W międzyczasie pokroić dynię i dodać ją podczas wlewania ostatniej porcji bulionu, wtedy należy również dodać gałką muszkatołową.
Gotowe risotto doprawić solą oraz pieprzem, wymieszać z masłem oraz posiekanym koprem.
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju, a następnie dodać mięso i chwilę podsmażyć. Kiedy pory w mięsie będą zamknięte, wsypać ryż i smażyć, a kiedy stanie się lekko przeźroczysty- wlać wino, które należy odparować.
Do ryżu wlewać po 2 chochelki uprzednio przygotowanego gorącego bulionu, a kiedy ryż wchłonie cały płyn wlać następną porcję bulionu- postępować tak, aż do wyczerpania się bulionu.
W międzyczasie pokroić dynię i dodać ją podczas wlewania ostatniej porcji bulionu, wtedy należy również dodać gałką muszkatołową.
Gotowe risotto doprawić solą oraz pieprzem, wymieszać z masłem oraz posiekanym koprem.
skuter5
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki
ciasteczka