Sposób przygotowania:
Risotto z bobem
Bób umyć i zalać wodą i dodać szczyptę cukru, a gdy zacznie się gotować posolić. Pokrojoną cebulę i paprykę podsmażyć na oleju ryżowym, posolić. Na patelni rozgrzać ok. 2 łyżek oleju ryżowego, dodać ryż i przez chwilę smażyć, zalać bulionem, jeśli ryż będzie twardy a wchłonie bulion dolać troszkę wody. Na koniec dodać ugotowany bób ( starszy obrać ze skórki), podsmażoną cebulę i paprykę oraz pieprz cytrynowy. Ryż powinien być miękki lecz nie rozgotowany.
![Risotto z bobem Risotto z bobem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/risotto-z-bobem-292396.jpg)
![Risotto z bobem Risotto z bobem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/risotto-z-bobem-292397.jpg)
![Risotto z bobem Risotto z bobem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/risotto-z-bobem-292398.jpg)
![Risotto z bobem Risotto z bobem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/risotto-z-bobem-292399.jpg)