MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Risotto z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryż z grzybami pachnie pięknie a także wybornie smakuje.

Risotto z grzybami

Składniki:

Risotto z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Risotto z grzybami
Suszone grzyby pokroić w paseczki, zalać gorącym wywarem i odstawić na 2 godziny. Następnie odcedzić grzyby a wywar odstawić W garnku stopić masło i smażyć na wolnym ogniu cebulę i czosnek przez 5 minut. Dodać namoczone grzyby, pieczarki i smażyć przez 15 minut. Dodać ryż i smażyć przez 1 minutę. Wlać wywar i doprawić solą i pieprzem. Dodać rozmaryn i doprowadzić do wrzenia.Gotować pod przykryciem 20 minut na małym ogniu ,często mieszając.Gotowy posypać startym parmezanem.