amarantus

amarantus

Kucharz
[Przepisów: 2]

Risotto z grzybami Konpack

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Do risotta warto użyć ryżu włoskiego Fit`s, którego przezroczyste ziarna mają w środku charakterystyczną białą kropkę.

Risotto z grzybami Konpack

Składniki:

Risotto z grzybami Konpack

 

Sposób przygotowania:

Risotto z grzybami Konpack
Na oliwie podsmażyć czosnek, a następnie pokrojone w plastry grzyby i cebulę. Do całości dodać ryż i białe wino, które powinno odparować. Do risotta wlać przygotowany wcześniej bulion i czekać aż jego ilość zostanie wchłonięta przez składniki. Na koniec posypać całość posiekanym estragonem i startym parmezanem (lub ementalerem) i dodać łyżeczkę masła.

Tagi:

ryż