iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Risotto z kaszy z żurawiną i kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kasza jęczmienna z żurawiną i serem żółtym polecam na obiad lub kolację bardzo dobre i zdrowe polecam

Risotto z kaszy z żurawiną i kiełbasą

Składniki:

Risotto z kaszy z żurawiną i kiełbasą

 

 

Sposób przygotowania:

Risotto z kaszy z żurawiną i kiełbasą
Cebulę białą obieramy z łupiny i siekamy drobno. W garnku lub na głębokiej patelni rozpuszczamy masło , podsmażamy na nim cebulkę. Dodajemy pokrojoną kiełbaskę , podsmażamy. Dodajemy kasze jęczmienną- mieszamy i chwilę smażymy. Wlewamy 1/2 szklankę białego wina. Zwiększamy płomień pod garnkiem .Redukujemy alkohol. Mieszamy dolewamy bulionu 1/2 szklanki, mieszamy. Dusimy chwilę aż bulion wyparuje. Dolewamy znów bulionu - mieszamy. Powtarzamy czynność aż kasza będzie ugotowana. Na koniec dodajemy starty żółty ser. Mieszamy i dodajemy żurawinę. Doprawiamy solą morską i pieprzem świeżo mielonym do smaku.