Sposób przygotowania:
Risotto z łososiem i zielonym groszkiemETAP 1:
1. Łososia umyć, oczyścić, skropić z sokiem z cytryny i oprószyć solą i pieprzem. Zawinąć w folię aluminiową i piec około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Następnie po tym czasie pokroić na małe kawałki.
ETAP 2:
2. Zielony groszek ugotować w osolonym wrzątku, około 4-5 minut.
ETAP 3:
3. Cebulę i por drobno posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz tymianek. Całość smażyć około 5 minut.
ETAP 4:
4. Następnie dodać ryż, podlać bulionem wymieszanym z vegetą i całość gotować. Podlewać bulionem aż do momentu gdy ryż będzie gotowy.
ETAP 5:
5. Zielony groszek i łososia dodać do ryżu, skropić sokiem z cytryny. Następnie posypać bardzo drobno posiekaną natką z pietruszki i wymieszać.