Sposób przygotowania:
Risotto z medalionami wieprzowymi
Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać 3 łyżki masła i zeszklić na nim cebulę, po czym wsypać ryż i smażyć mieszając 2 minuty. Po tym czasie wlać pół szklanki wina i gotować aż płyn odparuje. Powoli wlać 2 szklanki gorącego bulionu i 1,5 szklanki wody wymieszanej z kurkumą. Gdy płyn wchłonie się w ryż, doprawić parmezanem, solą i pieprzem. Medaliony umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem, natrzeć pieprzem, obłożyć plasterkami boczku i listkami szałwi. Każdy medalion spiąć wykałaczką. Mięso obsmażyć na reszcie oliwy i masła, wlać pozostałe wino i bulion. Dusić razem około 10 minut. Podawać razem z risottem.