Sposób przygotowania:
Risotto z mięsem i warzywami
Mięso umyć, zalać małą ilością wody, posolić i ugotować, mięso oddzielić od kości, pokroić w kostkę, wywar przecedzić.
Warzywa umyć obrać, opłukać, pokroić w paski, dodać do wywaru i udusić.
Ryż zmierzyć i opłukać, zagotować mleko z wodą tak aby objętość płynu była 2 razy większa aniżeli objętość ryżu, dodać sól. Do gotującej się wody z mlekiem wrzucić ryż, zamieszać, wstawić do piekarnika i upiec do miękkości.
Do mięsa dodać ryż, warzywa, margarynę, umytą i drobno pokrojoną zieloną pietruszkę, pieprz, sól i wymieszać.
Warzywa umyć obrać, opłukać, pokroić w paski, dodać do wywaru i udusić.
Ryż zmierzyć i opłukać, zagotować mleko z wodą tak aby objętość płynu była 2 razy większa aniżeli objętość ryżu, dodać sól. Do gotującej się wody z mlekiem wrzucić ryż, zamieszać, wstawić do piekarnika i upiec do miękkości.
Do mięsa dodać ryż, warzywa, margarynę, umytą i drobno pokrojoną zieloną pietruszkę, pieprz, sól i wymieszać.