żabka

żabka

Kucharz
[Przepisów: 8]

Risotto z mortadelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybkie i smaczne danie!!!

Risotto z mortadelą

Składniki:

Risotto z mortadelą

 

  • 125 g okrągłego ryżu
  • 3 plasterki mortadeli
  • 5 dag parmezanu
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól
  • pieprz
  • 1 cebula
  • 0,5 l bulionu warzywnego (może być z kostki)
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Risotto z mortadelą
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na oliwie i dodać ryż. Podsmażać, aż ziarenka będą szkliste. Zalać bulionem, dodać przyprawy i gotować na małym ogniu ciągle mieszając, aż ryż będzie miękki. Dodać pokrojoną w paseczki mortadelę i gotować 1-2 minuty. Risotto podawać gorące, posypane startym parmezanem.