mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

risotto z nagietkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne risotto z płatkami nagietka-pyszne!

risotto z nagietkiem

Składniki:

risotto z nagietkiem

 

  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula średniej wielkości
  • 5 pieczarek
  • 3 szklanki bulionu
  • 1,5 szklanki ryżu-najlepiej ryżu do risotto
  • pół szklanki płatków nagietka
  • trochę startego parmezanu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

risotto z nagietkiem
Rozpuścić masło na patelni. Podmażyć cebulę i posiekane pieczarki. Dodać ryż i dokładnie wymieszać. Zalać całość gorącym bulionem, doprawić do smaku solą i pieprzem a następnie dodać płatki nagietka. Dusić pod przykryciem przez około 20 minut. Podawać gorące danie, udekorować płatkami nagietka i posypać startym parmezanem( lub też innym serem).

Tagi:

ryż risotto